Van links naar rechts: Mohammed Dauda, Edo Kayembe, Sebastiaan Bornauw en Alexis Saelemaekers.
Volledig scherm
Van links naar rechts: Mohammed Dauda, Edo Kayembe, Sebastiaan Bornauw en Alexis Saelemaekers. © Photo News

Negen eigen jeugdspelers in eerste ploeg Anderlecht: wie zijn deze paars-witte youngsters?

Jupiler Pro LeagueAnderlecht heeft gekozen voor een nieuwe weg: verjonging. "En op dat pad zullen we doorgaan", liet Hein Vanhaezebrouck optekenen. Negen eigen jeugdspelers zitten dit seizoen in de A-kern. Wie zijn deze talentvolle youngsters van paars-wit? Wij stellen ze even voor.

8 reacties

  • Joachim Albert

    6 jaar geleden
    Jeugdspelers bij Anderlecht? Zoals Mertens, Svilar, Lukaku, Dindane, Kums... Allemaal gekocht als ze 13-15 jaar waren en dan is dat eigen jeugd Ze ' kopen ' alle goede jeugdspelers van de andere ploegen Tientallen zijn er zo en als ze op 18 niet genoeg kunnen opbrengen, byby
  • lucien luyten

    6 jaar geleden
    Fonske, al diegenen waarvan je spreekt, zijn de meesten opgeleid door germinal Ekeren en zijn vertrokken bij Beerschot naar ajax op 14/ 15 jarige leeftijd !
  • Bert Frederickx

    6 jaar geleden
    Beste Rik, waar haal jij het vandaan dat Anderlecht een Maltees in de rangen heeft? Bedoel je misschien de Malinees? Malta ligt in Europa. Mali ligt in Afrika. Groeten Bert
  • Alfons Detemmerman

    6 jaar geleden
    John Dewit wat denk je dan van Beerschot? Alderweireld Vertongen Vermaelen VanDamme Carasco Roer Kaminski Nainggolan Dembélé .....plaats die van Anderlecht met al hun poen hier maar tegenover. Good luck!
  • Rik Cappelle

    6 jaar geleden
    De twee woorden "eigen" en "eerste" moogt ge al schrappen. Of zijn die Maltees en Haitiaan en die 2 Congolezen en 3 Ghanezen al getransfereerd geweest misschien toen ze nog een pamper aan hun gat hadden ? Altijd maar hoog van de toren blazen en de mededelingen in overtreffende trap verkondigen. Ze denken nog steeds dat de evenaar door hun achterste loopt. Hoe is dat toch mogelijk ?