De man goot het zuur op de vrouw toen ze op het Antwerpse Sint-Jansplein stond te wachten op een lijnbus.
Volledig scherm
De man goot het zuur op de vrouw toen ze op het Antwerpse Sint-Jansplein stond te wachten op een lijnbus. © Patrick Lefelon

Dader zuuraanval Sint-Jansplein gearresteerd in Borgerhout, het gaat om de ex-vriend van het slachtoffer

Een vrouw verkeert in levensgevaar na te zijn overgoten met een bijtend zuur op het Antwerpse Sint-Jansplein. De 40-jarige vrouw was rond 12 uur 's middags aan het wachten op een lijnbus toen ze werd benaderd door haar ex-vriend. Die gooide zuur op haar aangezicht en lichaam en vluchtte nadien weg. Het gaat mogelijk om zwavelzuur. Intussen kon het snelle responsteam de man arresteren in Borgerhout. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging.

116 reacties

  • Daniela Rosendaal

    5 jaar geleden
    Is iemand verbaasd dat het een ex-vriend betreft? Really? Als een vrouw mishandeld/verkracht/vermoord wordt is dat in meer dan de helft van de gevallen de dader de partner of ex-partner van de vrouw.
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    @walter peeters, waar haal je die foutieve informatie? Het tegendeel is waar: EERST WATER, DE REST KOMT LATER. Overvloedig en langdurig overgieten met koud water is de boodschap, er kan van temperatuursverhoging dan geen sprake zijn. Zoek op: wat doen bij huid-of oogcontact met ontstoppers? | Ontstoppers. Op het etiket van een bus zwavelzuur lees ik: bij contact met de huid overvloedig spoelen met water. Zoek op: Zwavelzuur 96% 1 L NVP – Labshop
  • censor

    6 jaar geleden
    Wat gebeurt daar allemaal in Borgerhout.
  • Zulma Terrana

    6 jaar geleden
    Nu voor de rest van zijn dagen in de doos .
  • Sara delaere

    6 jaar geleden
    Veel sterkte en moed @Yves Wauters en heel mooi dat je haar hebt geholpen om haar op te vangen!Alsook veel sterkte aan haar dochtertje Emily en alle familie,vrienden...Ik leef echt met jullie mee hier ligt mijn kaarsje alvast aan.