Wetenschappers vrezen echter dat de gezondheid van Tahlequah (J35) achteruit gaat.
Volledig scherm
Wetenschappers vrezen echter dat de gezondheid van Tahlequah (J35) achteruit gaat. © Center for Whale Research: Photos taken under Federal Permits NMFS PERMIT: 15569/ DFO SARA 388

Rouwende orkamoeder houdt dood kalfje al week bij zich: situatie wordt problematisch

Vorige week beviel orka Tahlequah, ook gekend als J35, voor de kust van het Canadese Vancouver Island van een kalfje dat amper een half uurtje na de geboorte overleed. De rouwende moeder wil haar jong echter niet achterlaten en houdt het nu al een hele week bij zich. Tahlequah krijgt steun van andere leden van haar orkafamilie, die haar beurtelings gezelschap houden, maar de droeve walvis raakt ondertussen steeds verder achterop. Wetenschappers vrezen dat haar gezondheid in het gedrang komt.

36 reacties

  • ingrid mertens

    6 jaar geleden
    Egoistisch MENSDOM dat al het mooie op aarde vernietigt!☹️ In Amerika bij TRUMP moet je geen steun gaan zoeken om dieren te redden vrees ik, want hij voert weer de walgelijke trofee-jachten in om zijn vriendjes .... tevreden te stellen! Bedreigde diersoorten of niet! De vraag is, met welk recht dit allemaal zo maar kan gebeuren, terwijl wij er alles aan doen om deze mooie wezens te redden van de ondergang!!
  • jintha peeters

    6 jaar geleden
    en wie is de schuldige de mens die jaagt juist voor de fun
  • Jeroen Roelants

    6 jaar geleden
    Zo is natuur.. laat die met rust!
  • MARCEL VAN DEN EYNDE

    6 jaar geleden
    De mens maakt alles kapot
  • frans ackerman

    6 jaar geleden
    Mensdom dat het mooie dierenrijk volledig aan het vernietigen is.