© Mia Uydens

Succes nieuwe lessenreeks islam verrast Thomas More hogeschool

Aan de Thomas More hogeschool is gisteren op de campus Turnhout een lessenreeks rond de islam van start gegaan. Er moesten banken en stoelen bij geplaatst worden om alle vijfendertig leerlingen een plaatsje te bieden.

Wouter Adriaensen

Islam is een van de verplichte keuzevakken voor de studenten die Leraar Lager Onderwijs willen worden. “Het is toch een historische avond”, sprak een enigszins ontroerde Kristien Aubroeck, docent godsdienst van de Lerarenopleiding in Turnhout. “Honderd jaar is er aan Thomas More katholieke godsdienst onderwezen. In het 101ste jaar voegen we daar de islam aan toe.”

Het keuzevak kwam er onder impuls van twee leerlingen van de hogeschool, Hakim Vranckx en Dilara Arikan. “Op de onthaaldagen zag ik dat het vak godsdienst in ons lessenpakket zit”, vertelt Hakim. “Omdat we niet gedoopt zijn, mogen we dat nooit geven. We konden in de plaats een ander vak volgen, om bijvoorbeeld ook als computerleerkracht te werken. Toen hebben we voorgesteld om iets te doen met onze eigen godsdienst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER