Reddingswerkers dragen een gewonde persoon weg van het brandende vliegtuig.
Volledig scherm
Reddingswerkers dragen een gewonde persoon weg van het brandende vliegtuig. © AP

Vliegtuig met 103 mensen aan boord neergestort in Mexico: "85 gewonden, geen doden"

In Mexico is een passagiersvliegtuig van Aeroméxico met 103 mensen aan boord gecrasht. Het ongeval gebeurde bij het opstijgen op de internationale luchthaven Guadalupe Victoria in de noordelijke deelstaat Durango. Volgens de gouverneur van Durango, José Aispuro, vielen er geen doden bij de crash, wel zijn er 85 gewonden.

18 reacties

  • jeffrey gelders

    6 jaar geleden
    Een vliegtuig kan perfect opstijgen, vliegen (indien voldoende brandstof) en landen met maar 1 motor Cornelis... klopt iets niet aan jou theorie
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Hopelijk maakt een deugdelijk onderzoek luchtvaart veiliger. Gaan speculeren over de oorzaak heeft weinig zin. Enkel bewijzen tellen..
  • Ronald De Smet

    6 jaar geleden
    Meneer Cornelis, een tweemotorig straal vliegtuig kan met 1 motor opstijgen als 1 motor uitvalt na V1.
  • Mike Vanderkerken

    6 jaar geleden
    Het toestel is gewoon neergestort door een plots verschil in luchtdruk, hierdoor verdween de draagkracht van het vliegtuig en is het uit de lucht gevallen, gelukkig gebeurde dit op geringe hoogte net na het opstijgen, maar er zijn gevallen bekend waar dit gebeurde op iets grotere hoogte met fatale gevolgen voor alle inzittenden.
  • peter cornelis

    6 jaar geleden
    sommige mensen moeten eens eerst alles lezen, staat bij dat er een storm was,waarschijnlijk net losgekomen en dan een windvlaag waardoor hij de grond nog heeft geraakt, en zo iets is afgebrokenen door verschil van gewicht,opzij is geslagen,bij het opstijgen mag een vliegtuig nooit een motor verliezen ,dat is fataal