© rr

Wesley V.L. 9 jaar in cel voor neersteken rivaal: “Ik had er zelfs 15 jaar voor willen zitten”

De rechtbank in Antwerpen heeft Wesley V.L. (30) veroordeeld tot negen jaar gevangenis. V.L. stak in mei zijn liefdesrivaal Ben H. neer in de Bethovenstraat. Hij werd schuldig bevonden aan poging tot moord. V.L. gaat in beroep tegen het vonnis.

sare

De feiten dateren van 9 mei van dit jaar en speelden zich af in de Bethovenstraat. De 27-jarige Ben H. werd toen neergestoken met een dolk. Toen de politie ter plaatse kwam, trof ze er het slachtoffer en diens vriendin aan. Zij wezen al snel Wesley V.L., de ex van de jonge vrouw, aan als de dader.

Gevlucht

V.L., bewoner van de Bethovenstraat, was na de feiten gevlucht. Hij werd een dag later opgepakt en probeerde zijn wapen nog snel weg te moffelen in een struik.

Verschillende getuigen verklaarden aan de politie dat V.L. op voorhand had gezegd dat hij H. zou neersteken. “Daar wil ik vijftien jaar voor zitten”, zei hij.

De rechtbank veroordeelde hem gisteren tot een celstraf van negen jaar, mede door zijn strafblad. Op het moment van de moordpoging was V.L. nog maar net vrij uit de gevangenis. De advocaat van de man bevestigde gisteren dat er beroep zou volgen tegen het vonnis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER