© Joris Herregods

‘Thuis’-actrice: “Ga ervan uit dat ik deze maand voor het laatst te zien zal zijn”

Na meer dan twintig jaar verdwijnt Jenny wellicht nog deze maand uit ‘Thuis’. Het exacte moment kent actrice Janine Bischops (73) zelf niet. Haar vertrek was dan ook abrupt en ingegeven door bittere teleurstelling. Dat schrijft Story.

nadb

Bischops gaf eind mei zelf haar ontslag. “Eigenlijk had ik al twee jaar het gevoel dat er veel te weinig vlees zat aan de rol van Jenny”, zegt ze. “Ik heb dat ook gezegd, maar er veranderde niet echt iets en daar ging ik aan kapot. Maar ik ben nog een tijdje gebleven voor mijn collega’s en de toffe crew. De verhaallijn waarin Bianca, mijn tv-dochter, terugkeert uit Marokko, was de druppel. Ik had geen enkele scène met haar. Dat was zo ongeloofwaardig en dat kon voor mij niet. Bij ‘Thuis’ wilden ze nog een mooi vertrekscenario uitwerken, maar voor mij hoefde het niet meer.”

Zelf weet de actrice nog niet hoe haar personage precies uit de soap zal verdwijnen. “Ik ga ervan uit dat ik deze maand voor het laatste te zien zal zijn, maar zelfs dat weet ik niet zeker. Van de ene dag op de andere kon ik het echt niet meer opbrengen om nog op de set te staan. Na mijn laatste opnames heb ik wel heel hard gehuild in de auto. Tot ik thuis was. Iedereen op de set is geschrokken van mijn beslissing, en mijn dochters waren verbaasd, maar ze staan achter mij.”

© Joris Herregods

Of een mooie verhaallijn haar nog zou overtuigen om terug te keren? “Ja, maar dat zal niet gebeuren. Ik ben echt kwaad geweest op de schrijvers. Nochtans draag ik ‘Thuis’ nog altijd een warm hart toe. Het pikt soms een beetje als ik de serie op tv zie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER