Direct naar artikelinhoud
Peru

Minstens 35 buitenlandse toeristen gewond bij treinongeval nabij Machu Picchu in Peru

Minstens 35 buitenlandse toeristen gewond bij treinongeval nabij Machu Picchu in Peru
Beeld AP

In het zuiden van Peru zijn in de buurt van de Incastad Machu Picchu gisteren twee toeristentreinen gebotst. Volgens het ministerie van Gezondheid vielen er "minstens 35 gewonden", onder wie Amerikanen, Zuid-Koreanen, een Chileen en een Fransman. Twee slachtoffers, beiden buitenlandse toeristen, verkeren in kritieke toestand.

Een trein van PeruRail reed in op een trein van IncaRail. Beide maatschappijen vervoeren toeristen naar Machu Picchu in het zuiden van Peru.

De botsing gebeurde rond 10 uur lokale tijd (17 uur Belgische tijd) op het traject tussen de stad Ollantaytambo en Aguas Calientes, het dorpje het dichtst bij Machu Picchu dat enkel via het spoor te bereiken is. 

"Blokkade"

Over de omstandigheden van het ongeval zijn er geen officiële verklaringen. Lokale media zeggen dat lokale manifestanten de spoorweg probeerden te blokkeren door er stenen en takken op te gooien, waardoor de eerste trein gedwongen werd om te stoppen. De tweede trein zou daarna zijn ingereden op de stilstaande trein.

Machu Picchu is de populairste toeristische attractie van Peru: jaarlijks bezoeken ruim 1 miljoen mensen de 15de eeuwse stad. In 1983 werd Machu Picchu opgenomen op de UNESCO-lijst van werelderfgoed.

Machu Picchu.Beeld Photo News