'The Wave', nabij de grens tussen Utah en Arizona.
Volledig scherm
'The Wave', nabij de grens tussen Utah en Arizona. © Thinkstock

Belg sterft tijdens trektocht door beroemde rotsformatie in VS

Een 49-jarige Belg is maandagavond omgekomen tijdens een trektocht met zijn zoon in de Verenigde Staten. Vader en zoon wandelden door de indrukwekkende rotsformatie 'The Wave' in Utah, toen de veertiger zich plots vreemd begon te gedragen. Dat meldt het Amerikaanse persbureau AP op basis van een statement van de lokale autoriteiten.

9 reacties

  • Pieter De Ruyter

    6 jaar geleden
    Zeer mooi,maar ook zeer zeer heet.Niet echt iets om in het putje van de zomer te doen.Ik ben ook nog gaan hiken in warm weer in Arizona,maar nooit in Augustus en met 4 liter water zou ik na een halve dag al droog vallen.In ieder geval deelneming aan de familie en vrienden.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    6 jaar geleden
    Het gaat niet om risico’s. Als iemand de wildernis inloopt, zonder of weinig enige persoonlijke verantwoordelijkheid, het resultaat kan dodelijk zijn..
  • Vera Clinckers

    6 jaar geleden
    Wat een ongedimpomeerde dokters hier weer. De juiste diagnose zal wel aan de familie worden vrijgegeven. Veel sterkte aan de familie, en zeker aan zijn zoon. Hij zal heel zijn leven met een schuldgevoel moeten leven!
  • Bene Devos

    6 jaar geleden
    Zelfde risico's als in Death Valley. De naam zegt het zelf. Temperaturen van in de 50° en daarin willen hiken? Te zot voor woorden. Deelneming aan de naasten.
  • wim rooyakkers

    6 jaar geleden
    Velen nemen risico's op vakantie.