Een schoolverlater die aan zijn eerste job begint, verdient gemiddeld 2.195 euro bruto per maand.
Volledig scherm
Een schoolverlater die aan zijn eerste job begint, verdient gemiddeld 2.195 euro bruto per maand. © Getty

Zoveel verdient een startende werknemer

Een schoolverlater die aan zijn eerste job begint, verdient gemiddeld 2.195 euro bruto per maand. Dat komt neer op een bruto basisjaarloon van 26.337 euro. Afhankelijk van de behaalde opleidingsgraad zijn er grote verschillen op het vlak van inkomen. Dat blijkt uit een analyse van Acerta, die bij meer dan 40.000 werkgevers gegevens verzamelde. 

95 reacties

  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    k ben verwonderd als ik die cijfers zie. Die starters worden dus helemaal niet zo slecht betaald als steeds beweerd wordt.
  • Maarten Kaas

    6 jaar geleden
    Er zou in het onderwijs ook meer aandacht moeten gegeven worden aan wat een degelijk loon is en hoe te onderhandelen daarover, hoe zwaar wegen sommige voordelen op. Nu worden starters daar gewoon in gesmeten en sommige aanvaarden slechtere lonen omdat werkgevers altijd zo goedkoop mogelijk willen gaan. Mijn brutoloon is lager dan het gemiddelde maar met alle voordelen dat ik erbij krijg komt mijn netto hoger als een bruto van €200 meer plus tankkaart en salariswagen.
  • mieke vermeulen

    6 jaar geleden
    Moesten politiekers evenveel belastingen betalen al de werkende mens op hun loon zou dat een meerinkomst zijn voor de overheid van 7,8 miljard en zou er geen begrotingstekort zijn .
  • Maria Arens

    6 jaar geleden
    Moeten onze kinderen hiervoor een vierde tot de helft van hun leven naar school??? Ikzelf zou mij niet gemotiveerd voelen.....
  • Dick De Zeure

    6 jaar geleden
    Na 45 jaar hard labeur nu een pensioentje van 1350 Euro waarop ik nog eens rond de 400 Euro belastingen betaal. Gelukkig ben ik eigenaar van een bescheiden woning anders zat ik nu ook in de armoede!