BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Gouverneur versoepelt sproeiverbod voor West-Vlaamse landbouwers

De periode waarin landbouwers in de provincie West-Vlaanderen hun gewassen mogen beregenen wordt uitgebreid. Eerder mochten landbouwers hun velden alleen tussen 20 uur en 8 uur 's morgens beregenen, maar voortaan mag dat al vanaf 18 uur 's avonds tot 10 uur 's morgens. Daarmee doet West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé  (CD&V) een toegeving aan de landbouwers, die vragende partij waren voor een versoepeling van het sproeiverbod.

9 reacties

  • Antonio Vivaldi

    6 jaar geleden
    Bang om uw partij stemmen te laten verliezen De Caluwé.
  • Leo Van der Vorst

    6 jaar geleden
    Ik vind dat er alles moet aan gedaan worden om deze landbouwers te helpen en eigenlijk is men weer rijkelijk te laat om voorzieningen te treffen. Was het niet vorig jaar of het jaar ervoor dat er ook zo'n tijdelijk probleem was en samen met de voorspellingen van Frank Deboosere zou ik reeds langer in paniek geslagen zijn! En dat met al die universitairen de dag van vandaag!
  • Liliane Coeckx

    6 jaar geleden
    Landbouw is voeding voor ons allen geef die mensen water . Erger mij aan die voetbalpleinen die sproeien er duchtig op los. Voetbal kunnen ze spelen op alle terreinen ook zonder gras ook zo voor tennis. Knettergek is dit land met die onnozele regeltjes.
  • Pedro Vanbesien

    6 jaar geleden
    We hadden beter allemaal een voetbalplein aangelegd want die mochten besproeit worden. Alles moet plooien voor koning voetbal.
  • Fons Billen

    6 jaar geleden
    wie gelooft al die onzin nog , vorige week bij Joke nog water in overvloed , 2 dagen later een verbod om nog auto te wassen of voor de tuin , dan nog alleen van 8 s avons tot 8 s´morgens´. nu kan het terug van 6 uur s avonds tot 10 uur s ´morgens .wie houden ze hier eigenlijk voor de zot .heb alle begrip voor de landbouwers maar als de voetballers en tennissers mogen sproeien moet het voor de gewone burger ook kunnen .