© Michel Wijne

Parket laat vrachtwagenchauffeur die ongeval met 4 doden veroorzaakte vrij onder voorwaarden

De vrachtwagenchauffeur die gisteren het dodelijk verkeersongeval in Maldegem veroorzaakte, is deze namiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Die besliste na het verhoor om de man vrij te laten, weliswaar onder strikte voorwaarden.

lbo

De 27-jarige man werd na het dodelijke ongeval in Maldegem gearresteerd. “De aanhouding wordt gevraagd voor onopzettelijke doodslag, en van bij datzelfde verkeersongeval onopzettelijke slagen en verwondingen te hebben toegebracht aan een aantal andere personen betrokken in de kettingbotsing”, klonk het eerder bij het parket van Oost-Vlaanderen. Ondertussen werd de chauffeur voorgeleid en werd, na verhoor en op basis van de elementen uit het onderzoek tot op heden, opnieuw vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

LEES OOK. Vrachtwagen verplettert auto met moeder, oma en twee 3-jarige kindjes: “Wat valt er te zeggen? We zijn ze kwijt”

Het ongeval gebeurde dinsdagnamiddag op de E34 in Maldegem. De 27-jarige D.C. uit Lokeren reed er met zijn vrachtwagen in op een kleine file aan een rood verkeerslicht. De balans van die aanrijding was zwaar: vier dodelijke slachtoffers van één familie, ­onder wie twee kindjes van amper drie jaar oud. Nog vijf andere voertuigen raakten betrokken bij de botsing. Twee mensen raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis worden gebracht. Een vijftal andere slachtoffers was in shock. Zij werden ter plekke verzorgd.

© Michel Wijne

© Michel Wijne

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer