YouTube
Volledig scherm
© YouTube

Transgenders claimen kreeft bij gebrek aan eigen emoticon

Teleurgesteld dat transgenders geen eigen emoji krijgen, claimt de transgendergemeenschap dan maar de kreeft als symbool. Nochtans hadden transgenders bij het Unicode Consortium de aanvraag ingediend om de blauw-roze-witte transgendervlag toe te voegen aan de nieuwste reeks emojis. "We verdienen toch zeker dezelfde rechten die jullie aan schaaldieren hebben toegekend?", klinkt het.

7 reacties

  • Daniel Wouters

    6 jaar geleden
    Niet goed over nagedacht,er bestaan dieren die bij tekort van een bepaald gender van geslacht kunnen veranderen sommige kikkersoorten o.a.
  • Rudi De Groof

    6 jaar geleden
    Er bestaan bij mijn weten maar twee geslachten. Of je bent man, of je bent vrouw. Een transmigrant die op zijn bestemming aankomt en daar aanvaard wordt, en het geluk vindt, is toch ook geen transmigrant meer.
  • chelle db

    6 jaar geleden
    Heeft die kreeft daar eigenlijk ook iets over te zeggen..?
  • Toran Korshnah

    6 jaar geleden
    Om deze mensen als gelijken te behandelen horen aanpassingen gemaakt te worden, met in het bijzonder een mentaliteitswijziging. Een vrouwelijk TS die binnen gaat in de damestoiletten kan rare reacties krijgen. Daar moeten we vanaf. Dus geen uitzonderingen, maar wel aanpassingen.
  • José Thijs

    6 jaar geleden
    Dat is wat ze noemen echt freaky, die transgender. Voor enkele moet de heleboel aangepast worden. Maar voor een ernstig ziek kind kan men geen medicatie terug betalen, want het zijn er maar enkele.