Direct naar artikelinhoud
Royalty

Crisisberaad op Buckingham Palace over vader Meghan Markle

Koningin Elizabeth.Beeld EPA

Adviseurs van de Britse koninklijke familie hebben crisisberaad gehouden over de aanhoudende negatieve uitlatingen van Thomas Markle, de 74-jarige vader van hertogin Meghan Markle. Volgens Britse media zou koningin Elizabeth op het punt staan maatregelen te nemen om de loslippige Amerikaan tot zwijgen te brengen.

De afgelopen weken sprak Thomas Markle regelmatig met de media over zijn dochter. Hij stelt dat Meghan, ondanks zijn verwoede en vriendelijke pogingen om tot een gesprek te komen, elk contact uit de weg gaat. “Nadat ik een paar kritische woorden zei over de koninklijke familie ben ik afgesloten.”

De reden volgens de Britse pers? Hij klapte meermaals uit de biecht, bijvoorbeeld over Meghans kinderwens en het vermeende leed van haar leven als royal. Dat zouden Meghan en haar man, de Britse prins Harry, hem enorm kwalijk nemen.

Imago

Volgens paleisvertegenwoordigers vreest koningin Elizabeth (92) dat er "een onhoudbare sfeer ontstaat die slecht is voor het imago van de koninklijke familie en de echtgenote van prins Harry". 

Ze overweegt drie interventie-opties. Meghan met haar vader in contact brengen om hun wankele verstandhouding te herstellen, een bemiddelaar aanstellen die aanwezig kan zijn bij een gesprek tussen vader en dochter of Meghan vriendelijk doch dringend verzoeken per direct alle banden met haar vader door te knippen.

Thomas Markle lijkt zijn schouders op te halen over alle ophef. Als zijn uitspraken de relatie met zijn dochter verder verslechteren, dan moet dat volgens hem maar. “Ik sta op het punt om alles eruit te gooien”, vertelde hij aan de Britse pers. “Ik weiger stil te zijn. Maar als Meghan nooit meer met me spreekt, weet ik niet hoe ik verder kan leven zonder dat mijn hart breekt.”