© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

thumbnail: null
thumbnail: null

Sport, plezier en spektakel op 23ste Sport- & Ballonhappening

Aanstaande zondag 5 augustus palmt de jaarlijkse Sport- & Ballonhappening de Grote Markt in. Het event is al aan zijn 23ste editie toe. In de namiddag kunnen kinderen kennismaken met een rijke waaier aan sporten. ’s Avonds gaan een 16-tal luchtballonnen vanop het marktplein in koor de hoogte in.

Jozef Croughs

Omstreeks 19u gaan een 16-tal heteluchtballonnen, ‘special shapes’ en ‘hot-airs’ naar omhoog om het Truiense luchtruim te kleuren. Vluchtleider René Mathei zal opnieuw alles in goede en veilige banen leiden. “Voor de collectieve opstijging zakken jaarlijks duizenden bezoekers af naar Sint-Truiden. Elke ballon heeft een aparte en unieke vorm, wat een magnifiek luchtspektakel oplevert. De passagiers genieten op hun beurt van een prachtig panorama over onze bruisende stad en haar vele dorpslandschappen. Dat is een bijzondere ervaring, die je nooit zal vergeten”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

In namiddag kunnen kinderen en jongeren sportshoppen op de Truiense Grote Markt. Tientallen lokale clubs etaleren er hun werking. Van atletiek en dansen over judo en capoeira tot volleybal en hockey: de jonge passanten hebben de keuze uit een ruim aanbod aan sporten. Jeugdige bezoekers kunnen via kennismakingslessen en initiaties ook zelf een keertje uitproberen. Tal van randanimatie en attracties, zoals springkastelen, gocarts en een klimmuur, maken er een geslaagde en gevarieerde zondagnamiddag van.

“Sport is naast heel gezond, ook gewoon superplezant. Dat bewijzen we voor de 23ste keer op rij op onze gratis Sporthappening. Door de deelnemers te laten proeven van allerlei sporten, hopen we dat ze er eentje vinden om blijvend te beoefenen. Iedereen sporter, jong en oud: daar is het ons om te doen”, vertelt schepen van Sport Carl Nijssens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer