© pn/blg

“Britse koningshuis houdt crisisberaad over vader Meghan Markle”

Het Britse koningshuis heeft zijn buik stilaan vol van het wispelturige gedrag van Thomas Markle, de vader van Meghan. Dat schrijft de krant Daily Mail. Sinds het huwelijk van zijn dochter blaast de man de ene controversiële uitspraak na de andere. En dat zint het paleis niet langer. Volgens insiders zou de Queen zelfs ingeschakeld worden om de situatie definitief te ontmijnen.

jdb

Thomas Markle doet in interviews vaak twijfelachtige uitspraken over zijn dochter en haar entourage. Zo liet hij onlangs uitschijnen dat hij zich zorgen maakt over de glimlach van Meghan - “geforceerd” - en verwees hij zelfs naar prinses Diana om aan te tonen hoe gekwetst hij zich voelt.

Een insider van het Britse koningshuis liet eind juli al weten dat Meghan en Thomas sinds de vele uitlatingen niet langer met elkaar praten. Sowieso hebben de twee sinds de royal wedding geen contact meer gehad met elkaar. Maar nu zou de maat voor Meghan dus vol zijn.

De Britse koninklijke familie bekijkt intussen hoe ze een halt kunnen toeroepen aan de voortdurende klaagzang en verwijten van Thomas Markle. Volgens de krant Daily Mail heeft het paleis daarover al een aantal crisisvergaderingen achter de rug. Meghan zou op haar beurt steeds dieper geraakt zijn door wat stilaan een “toenemende wanhopige situatie” aan het worden is, zo vertelde een insider aan The Mirror.

Hulp van de Queen

Er zouden momenteel drie opties op tafel liggen om de heikele zaak uit te klaren: Meghan die haar vader rechtstreeks aanspreekt over de situatie, een tussenpersoon die alles afhandelt of Meghan die alle contact definitief verbreekt, zodat haar vader vanaf dan definitief zou zwijgen.

“Deze situatie dreigt volledig te escaleren. En als het zo blijft voortduren, zou het me niet verbazen dat de Queen zich ermee zou moeien om orde op zaken te stellen”, luidt het nog bij Phil Dampier, een gekende Britse royaltywatcher.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer