Homans verwijt SP.A paniekzaaierij: “Jobverlies in sociale sector is pure nonsens”

© Photo News

“Als minister Liesbeth Homans niet ingrijpt, komen er het komende jaar ruim 230 mensen in de lokale diensteneconomie op straat te staan”. Dat zegt Vlaams parlementslid Rob Beenders (SP.A). “Nonsens en paniekzaaierij”, zo reageert N-VA minister Homans.

gjs

© BELGA

Volgens SP.A dreigen 230 mensen in de lokale diensteneconomie (LDE) hun job te verliezen als de Vlaamse regering niet ingrijpt. Zo moeten ondernemingen in de sector tegen 2018 uit minstens 5 voltijdse werknemers bestaan. Maar dat is nog niet overal het geval.

“Zonder bijkomende maatregelen zullen er op die manier het komende jaar mogelijk tot 230 jobs sneuvelen, samen met de dienstverlening aan een veelvoud aan gezinnen, senioren...”, zegt Beenders.

Nonsens

“Pure nonsens en paniekzaaierij”, reageert Vlaams minister Liesbeth Homans bij Belga. Volgens haar kan de tewerkstelling in de sector zelfs niet verdwijnen. “Als een LDE-organisatie beslist om te stoppen, streven we zoals altijd naar een overdracht van het contingent, mét behoud van tewerkstelling. Met andere woorden: de LDE-werknemers gaan aan de slag bij een andere organisatie”, klinkt het.

© BELGA

De N-VA-minister wijst er ook op dat het de SP.A zelf was die de minimale schaalgrootte heeft ingevoerd in 2013. Bovendien zijn de ondernemingen al drie jaar op de hoogte en hebben ze nog tijd tot 2018. “Nu de termijn van 1 januari 2018 - de datum waarop de schaalgrootte bereikt moet zijn - nadert, stijgt het aantal vragen om begeleiding bij de fusie van LDE-organisaties”, merkt Homans op.

Ondersteuning

Oppositiepartij SP.A verwijt Homans ook dat ze “de andere kant uitkijkt” en haar verantwoordelijkheid niet neemt. Ook dat verwijt bestempelt Homans als “nonsens”. Ze benadrukt dat er wel degelijk op verschillende vlakken begeleiding en ondersteuning is voorzien voor de lokale besturen en LDE-ondernemingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen