De cocktail die gin-tonic van de troon kan stoten: zo maak je een Gin Fizz
Aangeboden door LidlAnno 2018 wordt naarstig voortgeborduurd op de gin-tonictrend. Kijk maar naar bartender David Lebeer van The Cobbler, die zich dankzij zijn Gin Fizz de beste bartender van België mag noemen. Wie weet stoot net die voorloper van de gin-tonic het populaire drankje nu van de troon.
Wat heb je nodig? (1 cocktail)
Voor de perziksiroop:
150 g suiker
150 ml water
1/2 perzik, in partjes
3 takjes tijm
Voor de cocktail:
ijsblokken
20 ml perziksiroop
30 ml citroensap
50 ml gin
Voor de afwerking:
spuitwater
schijfje perzik
takje tijm
Zo maak je het:
Voor de perziksiroop:
1. Doe alle ingrediënten in een sauspannetje en laat, op een zacht vuur en al roerend, tot de helft inkoken. Dit duurt ongeveer 10 à 15 minuten.
2. Laat de siroop volledig afkoelen.
3. Zeef de siroop.
Voor de cocktail:
1. Vul een shaker met enkele ijsblokken en voeg alle ingrediënten toe aan de shaker.
2. Shake 30 seconden krachtig.
3. Verwijder het ijs uit het glas en giet de cockail in het gekoelde glas.
4. Werk af met wat spuitwater, een schijfje perzik en een takje tijm.
5. Serveer onmiddellijk.
Liever iets anders dan Gin? Probeer onze lekkere witte sangria!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
-
Lidl
Geen houtskooloven? Bak je pizza krokant op de barbecue
De perfecte pizza, Napolitaans of Romeins (ja, daar zijn verschillen tussen!), heeft een krokante, luchtige bodem. De juiste baktemperatuur is daarbij cruciaal, maar ook zonder houtskooloven kom je tot een krokante korst. Laat de kolen van de barbecue hun werk doen en geniet in eigen tuin van het beste van het zuiden. Mangiare! -
Lidl
Altijd reden om te vieren: zachte perentaart met mascarpone
Zin in zoete verwennerij? Ook als je niet de skills hebt van een volleerd patissier, bak je deze perentaart met mascarpone gegarandeerd met succes. De pecannoten zorgen voor extra crunch, terwijl de tijm een nieuwe smaak toevoegt aan al die zoetigheid. -
-
Independer
“Hond van 35 kg zonder beveiliging op achterbank wordt projectiel van 1 ton”: zo vervoer je je viervoeter wél veilig in de auto
-
Lidl
De ultieme Italiaanse klassieker: ossobuco
Italianen weten als geen ander wat goed leven is, en dat ‘la dolce vita’-gevoel is vooral in de keuken te merken. Ossobuco is zo’n Italiaanse klassieker die iedereen eens thuis moet maken: lekkere kalfsschenkel in een kruidige tomatensaus. Serveer met tagliatelle, al dente gekookt. -
Livios
Bakken regen deze week: hoe vermijd je vervuild water in je regenput?
Met een regenwaterput kan je flink besparen op je waterfactuur. Maar hoe zorg je ervoor dat zowel de put als het opgevangen water van uitstekende kwaliteit blijven? Bouwsite Livios geeft vijf tips om zelf je regenwaterput te onderhouden. -
Spaargids.be
Wat gebeurt er met je woonlening, spaarcenten en verzekeringen bij een scheiding?
-
Lidl
Lunch deluxe: tartaar van maatjes op bruin brood met een frisse toets
-
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
De fajita hebben we als lekkernij in een jasje te danken aan de Tex-Mex, ofwel de Texaans-Mexicaanse keuken. Je kan de wraps naar hartenlust beleggen met ingrediënten naar keuze, maar voor deze versie gebruiken we verfijnde entrecôte, in dunne reepjes gesneden, en krokant gewokte savooikool. -
Lidl
Genoeg van al die pokébowls? Probeer eens deze kleurrijke bowl met kabeljauwburger
Twee hypes die het afgelopen jaar ons takeaway-gedrag danig beïnvloedden: de sushi- en pokébowl. Even genoeg van? Probeer dan eens een variant, met een kabeljauwburger! De rode kool, bloemkool, wortelen en koriander zorgen voor een prachtig kleurenpalet op je bord – of euh, in je kom. -
Lidl
Een klassieker, maar dan anders: vul je rosbief op met Italiaanse lekkernijen
5 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerRDC RDC
Jonas Van snee
Monique Moens
Rina Stulens
Bart Engels