Direct naar artikelinhoud
Aangeboden door Lidl

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

De cocktail die gin-tonic van de troon kan stoten: zo maak je een Gin Fizz

Anno 2018 wordt naarstig voortgeborduurd op de gin-tonictrend. Kijk maar naar bartender David Lebeer van The Cobbler, die zich dankzij zijn Gin Fizz de beste bartender van België mag noemen. Wie weet stoot net die voorloper van de gin-tonic het populaire drankje nu van de troon.

Wat heb je nodig?  (1 cocktail)

Voor de perziksiroop:
150 g suiker
150 ml water
1/2 perzik, in partjes
3 takjes tijm

Voor de cocktail:
ijsblokken
20 ml perziksiroop
30 ml citroensap
50 ml gin

Voor de afwerking:
spuitwater
schijfje perzik
takje tijm

Zo maak je het:

Voor de perziksiroop:
1. Doe alle ingrediënten in een sauspannetje en laat, op een zacht vuur en al roerend, tot de helft inkoken. Dit duurt ongeveer 10 à 15 minuten.
2. Laat de siroop volledig afkoelen.
3. Zeef de siroop.

Voor de cocktail:
1. Vul een shaker met enkele ijsblokken en voeg alle ingrediënten toe aan de shaker.
2. Shake 30 seconden krachtig.
3. Verwijder het ijs uit het glas en giet de cockail in het gekoelde glas.
4. Werk af met wat spuitwater, een schijfje perzik en een takje tijm.
5. Serveer onmiddellijk. 

Liever iets anders dan Gin? Probeer onze lekkere witte sangria!

Zo maak je het:
Beeld Lidl
De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel