© ISOPIX

Jennifer Aniston openhartig over kinderloos bestaan: “Niemand weet wat ik emotioneel heb moeten doorstaan”

Dat ze haar carrière verkiest boven een kinderwens en dat ze geen enkele man aan haar zijde kan houden. Het zijn verwijten die Jennifer Aniston vaak naar haar hoofd geslingerd krijgt. Maar in een openhartig interview slaat de 49-jarige actrice terug. “Niemand weet wat er zich achter gesloten deuren afspeelt.”

jdb

De voormalige Friends-ster Jennifer Aniston (49) en acteur Justin Theroux (46) gingen eind 2017 uit elkaar, na een huwelijk van twee en een half jaar. Het tweetal zit momenteel nog verwikkeld in een echtscheidingsprocedure, al kreeg ze in de maanden na de breuk heel wat venijnige opmerkingen te horen.

“Het is allemaal heel gek. De misvattingen zijn dat “Jen geen man kan houden” en“Jen weigert om kinderen te krijgen omdat ze egoïstisch is en te veel belang hecht aan haar carrière”. Of ik ben zielig en zit met een gebroken hart”, vertelt Aniston in een interview met het tijdschrift InStyle. “Maar eerst en vooral, met alle respect, ik heb geen gebroken hart. Wat betreft de tweede uitspraak: dat zijn wilde veronderstellingen. Niemand weet wat er zich achter gesloten deuren afspeelt.” Daarmee verwijst ze naar de vele roddels over waarom Aniston nooit aan kinderen begonnen is.

“Niemand weet hoe gevoelig dat zou kunnen zijn voor zowel mijn partner als mezelf. Niemand weet wat ik medisch of emotioneel heb moeten doorstaan”, waarmee ze suggereert dat ze wel geprobeerd heeft om kinderen te krijgen, maar dat het niet liep zoals verwacht.

(lees verder onder de foto)

© REUTERS

Kapotte goederen

Aniston vindt overigens dat er op vrouwen een veel te grote druk rust om moeder te worden. “Als we geen kinderen krijgen, dan worden we beschouwd als kapotte goederen. Maar misschien heb ik een ander doel op deze planeet dan mezelf voort te planten? Misschien heb ik andere dingen te doen?”

Tijdens het interview ging het ook over dat andere grote probleem in Hollywood: seksisme. “En ik heb tijdens mijn carrière echt wel een stevige portie seksisme over me heen gekregen. Wanneer een Hollywood-koppel uit elkaar gaat, is er altijd minachting tegenover de vrouwelijke partner. Ze blijft zielig en alleen achter en wordt beschouwd als de oorzaak van het falen. Fuck that. Wanneer heb je laatst eigenlijk nog gelezen over een gescheiden en kinderloze man die beschreven wordt als een oude vrijer?”, vraagt ze zich nog af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer