iStock
Volledig scherm
© iStock

Aantal erkende buitenlandse diploma's op twee jaar tijd bijna verdubbeld: "Een goede zaak voor onze krappe arbeidsmakt"

Het aantal buitenlandse diploma's dat in Vlaanderen wordt erkend, is op twee jaar tijd bijna verdubbeld van 1.731 in 2015 naar 3.231 in 2017. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-parlementslid Robrecht Bothuyne heeft opgevraagd bij minister van Onderwijs Hilde Crevits. 

15 reacties

  • etienne bies

    6 jaar geleden
    Uitsluitend laten erkennen als ze eerst de nodige testen hebben afgelegd voor een Belgische jury.Ook hun kennis van het Nederlands moet getest worden. Tenslotte zijn we er niets mee als we verzorgd moeten worden door een Iraakse arts die geen Nederlands kent.Of gaan we terug naar de tijd waar een Vlaming niet verzorgd kon worden omdat hij geen Frans sprak?
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Goed zo, dat een medicijnman uit Achterzoeloeland eindelijk als volwaardig hersenchirurg mag komen werken. Geef die man een drilboor, trektang, moker hamer en een pollepel zodat hij eindelijk niet meer moet blijven doppen.
  • mieke vermeulen

    6 jaar geleden
    Wat ik niet begrijp die krappe arbeidsmarkt hier in Brussel lopen tienduizenden jongeren rond die niet werken en misschien nooit zullen werken , er zijn jobs genoeg voor ongeschoolde veel bedrijven leiden hun personeel zelf op , de oorzaak is zolang ze geld krijgen zonder er iets voor te moeten doen , waarom zouden ze dat werken .
  • marc wils

    6 jaar geleden
    Een behaald diploma of een gekocht diploma. Rijbewijzen kunt ge daar ook kopen voor 100 €. Nee betrouw het niet.
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Of dat een goede zaak is, valt te betwijfelen. Stel je voor dat dit gebeurt in de gezondheidszorg, ik wil niet geopereerd worden door een beenhouwer of dierenarts.