Direct naar artikelinhoud
Jongeren

Populaire jongerenapp Musical.ly verandert naam en design

Alex Zhu, oprichter van Musical.ly en vice-president bij Tik Tok, bij de voorstelling.Beeld Getty Images

Musical.ly, de video-app die razend populair is bij jonge tieners houdt op te bestaan. Alle accounts en data wordt verplaatst naar Tik Tok, een Chinese zusterapp.

Wie vandaag de app Musical.ly updatet zal raar opkijken. Het volledige design en de naam van de app zijn veranderd naar Tik Tok. ByteDance, het Chinese bedrijf achter Tik Tok, dat Musical.ly vorig jaar voor net geen 1 miljard euro overnam, wil de gebruikers van de twee apps samenbrengen. Normaal zouden Musical.ly-gebruikers hun account, hun video's en persoonlijke instellingen moeten terugvinden.

"Tiktop, het geluid van een tikkende klok, is een metafoor voor de korte video's op het platform", zei Alex Zhu, oprichter van Musical.ly en vice-president bij Tik Tok. "We willen alle creativiteit in één app verzamelen en mensen herinneren dat ze dit soort momenten moeten koesteren."

Vanuit zakelijke kant is dit een logische stap, zeker als je weet dat Facebook aan het experimenteren is om een gelijkaardige app de wereld in te sturen onder de naam "Talent Show".