REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Spotify verwijdert podcast met complottheorieën

iHLNDe streamingsdienst Spotify heeft delen van de controversiële podcast van de Amerikaanse complottheoreticus Alex Jones verwijderd uit zijn aanbod, nadat er felle kritiek op was gekomen. "Wij nemen klachten over haatboodschappen serieus en bekijken iedere podcastaflevering of song, die wordt gerapporteerd door onze gemeenschap", laat het Zweedse bedrijf in een persmededeling weten.

6 reacties

  • Dimitri Mostrey

    6 jaar geleden
    Eerst komen 'ze' voor hen waarmee je niet akkoord gaat of die je niet kent. Een wet hier, een actie daar. Voor je het weet kan je geen kant meer op en leven we in een dictatuur. Geef nóóit toe aan censuur, ook al ga je niet akkoord.
  • Peter Bonacasa

    6 jaar geleden
    Blijkbaar snappen mensen niet dat ze met een bedrijf een contract tekenen (gebruiksvoorwaarden) en dat een bedrijf perfect het recht heeft om je uit te sluiten als je die voorwaarden schendt. Heeft niks met vrijheid van meningsuiting te maken.
  • Resist You

    6 jaar geleden
    Wel grappig hoe tech-bedrijven die dagelijks onze privacy schenden, zelf content kunnen verwijderen waar ze zelf deel van uitmaken...En zijn complottheorien zijn uiteindelijk de waarheid waar niemand op de hoogte van mag zijn !
  • Isaah Era

    6 jaar geleden
    Alsof '11 september en de excus om met Irak een oorlog te beginnen" niet common knowledge is... Zodra je wat kennis over de corrupte staat van de wereld begint te verspreiden gaan ZIJ zoiezo proberen om je mond dicht te houden... Wie gelooft dat Al-Qaeda of wie dan ook echt iets te maken had met de aanslag gelooft ook nog zeker in de Kerstman...
  • Jean Van de Woestyne

    6 jaar geleden
    Dit begint aardig op censuur te lijken.Hoe controversieel iemands gedachtegoed ook mag zijn, weg censureren is not done.