EPA
Volledig scherm
© EPA

"Verontrustend misbruik" van schildklierhormoon door Nederlandse schaatsers

Opschudding in Nederland waar de nationale schaatsbond (KNSB) een brief naar zijn atleten stuurde om hun ongerustheid te uiten over het misbruik van schildklierhormonen. Het middel Thyrax staat niet op de lijst van verboden middelen, maar mag niet gebruikt worden zonder medisch attest.

39 reacties

  • Dirk Verstraete

    6 jaar geleden
    Jan Boden je hebt gelijk. Zal ook weer iets met financien te maken hebben. De Nederlandse miljonairs kunnen het zich wel veroorloven. De zogezegd mindere goden die moeten rondkomen met crowdfunding en eigen financiele inbreng niet. 23 medailles in Sotchi door de schaatspakken. . . yeah right !
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Buiten Michel Mulder, die kritiek uitte op het gebruik, hoorde ik nog geen enkele Nederlandse schaatser. Als het niet prestatiebevorderend is, waarom wordt het middel dan massaal voorgeschreven ? Tegen wintertenen zeker.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Jan Boden. Die laatste zin is zo onnozel als wat men maar kan bedenken. Het klasse verschil is enorm. Het heeft trouwens niets met prestaties te maken.
  • Erik Vandendriessche

    6 jaar geleden
    dat ze maar ne keer de andere sporten ook controleren --- Dumoulin ?, van gehoord als jonge coureur ? en nog andere -- de hockey vrouwen en mannen -- de schaatsers --- de zwemmers - de atletiek -- enz. eindelijk komt het aan het licht -- ik heb de reportage gisteren gezien op NOS TV -- het gaat er stinken !!!!!! schande voor de medische sportdokters !
  • Ronny Van Wijngaerden

    6 jaar geleden
    dat is misschien de reden waarom er een aantal jonge sporters een hartfalen hebben en/of eraan overlijden.