Getty
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty

"Wie droomt van een carrièreswitch: nu is hét moment"

Met een diploma filosofie bij een IT-bedrijf gaan werken? Dat kan anno 2018 perfect. Het grote aanbod aan vacatures raakt moeilijk ingevuld, waardoor werkgevers minder kijken naar specifieke diploma's of ervaring bij sollicitanten. "De kaarten liggen heel goed voor werkzoekenden," klinkt het. 

8 reacties

  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    uhu. Je zal een meer dan degelijke kennis moeten voorleggen, altijd mensen met een diploma moeten laten voorgaan, zeker niet ouder zijn dan 45 en bereid om aan een startersloon te werken. En dan spreek ik niet over de fictieve lonen die hier dikwijls gepubliceerd worden, maar de echte lonen uit de echte arbeidsmarkt. 45 jaar zijn, al 23 jaar actief op de arbeidsmarkt, lening af te betalen, studerende kinderen in huis en dan voor 1.250/mnd fulltime moeten werken? Bonne chance!
  • Thierry Vansweevelt

    6 jaar geleden
    Als je ervaring hebt wel.
  • Kevin Vermeirssen

    6 jaar geleden
    Je geraakt er gewoon niet. Om een wc te reinigen heb je tegenwoordig al een bachelor nodig.
  • Andy Casteels

    6 jaar geleden
    Zonder diploma of kennis in de IT gaan werken, goede grap! Ze zullen eens goed lachen als jij je cv zonder opleiding of ervaring doorstuurt. En welke collega's zitten te wachten op iemand die amper iets kan? Het is altijd rozengeur en maneschijn volgens de mensen in de ivoren toren, maar in de praktijk is het helemaal anders hoor.
  • Johnny L Verhoeven

    6 jaar geleden
    In your dreams. Met een diploma filosofie kan je hoogstens een carrière switch maken naar bibliothecaris. Iets wat mij met een IT diploma niet lukt.