Direct naar artikelinhoud
Antwerpen

Dader zuuraanval Antwerpen legt bekentenissen af en is aangehouden

Het Sint-Jansplein in Antwerpen, waar het incident dinsdag plaatsvond.Beeld BELGA

De verdachte van de zuuraanval op een 40-jarige vrouw, dinsdag op het Antwerpse Sint-Jansplein, is donderdagochtend voor de onderzoeksrechter geleid en vervolgens aangehouden. Dat meldt het parket van Antwerpen. 

De 57-jarige man, de ex-vriend van het slachtoffer, was dinsdag bij zijn arrestatie onder invloed van verdovende middelen en ook woensdag was hij volgens zijn advocaat nog "niet verhoorbaar". Intussen heeft de man bekentenissen afgelegd, zegt zijn advocaat Eric Bertels aan VTM Nieuws

Volgens de advocaat besefte de man niet welke gevolgen zijn daden konden hebben. "Er zal onderzocht moeten worden wat mijn cliënt tot de feiten gedreven heeft. Tijdens zijn verhoor heeft hij geïnformeerd naar de toestand van het slachtoffer en reageerde hij zeer emotioneel."

De onderzoeksrechter heeft een psychiatrisch onderzoek bevolen. Maandag verschijnt de verdachte voor de raadkamer.

Nog steeds kritiek

Het slachtoffer werd dinsdag op het Sint-Jansplein overgoten met zwavelzuur toen ze op de bus zat te wachten. Ze raakte over 40 procent van haar lichaam zwaar verbrand en vecht nog steeds voor haar leven in het gespecialiseerde brandwondencentrum van het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis. 

De precieze aanleiding van de aanval is niet bekend, maar de vrouw had wel een afspraak gemaakt bij de Antwerpse lokale politie om een klacht in te dienen tegen haar ex-vriend, met wie ze in onmin leefde.