VTM Nieuws
Volledig scherm
© VTM Nieuws

Antikankerfonds: "Laat experimentele behandeling toe"

Het Antikankerfonds vindt dat onze kankerartsen meer patiënten moeten durven doorverwijzen naar experimentele behandelingen, zowel hier als in het buitenland. Dat zegt het naar aanleiding van de dood van Maithili, het 13-jarige meisje dat zich in Mexico liet behandelen voor een agressieve hersentumor. De huidige manier jaagt patiënten al te makkelijk in de armen van charlatans, vindt het fonds.

8 reacties

  • Pietje Puk

    6 jaar geleden
    Het kankerfonds praat hier over het financieren van fraudeurs, oplichters en charlatans. De kliniek waar Maithili was, doet geen onderzoek. Er word ge-experimenteerd, maar met mensen, niet met medicijnen. In 20 jaar van het bestaan, geen enkel onderzoeks rapport. En daar zou gemeenschaps geld heen moeten? Oplichters zijn het.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Ja maar geef toch geen valse hoop, er lopen zoveel gewetenloze profiteurs rond die van alles beloven.
  • José Lippens

    6 jaar geleden
    Experimentele behandelingen is een gevaarlijk iets, vooral dat de grens tussen experiment en charlatan dan heel dun is.wie doet het voor het geld en wie om te helpen
  • DIRK RAMOUDT

    6 jaar geleden
    Dat is waar. Patiënten kunnen maar beter begeleid worden in het wirwar van pseudo oplossingen of behandeli gen .bij het niet verder kunnen geholpen worden door de traditionele oncôlogische behandelingen moet dat kunnen. Kaf van koren scheiden door die onderzoeken en de resultaten ervan goed te screenen.
  • Jeroen Dekop

    6 jaar geleden
    In plaats van 5 nutteloze regeringen te onderhouden geld spenderen aan geneeskunde.