Zware brand bij Beerens in Aartselaar, A12 urenlang volledig versperd

Er heeft donderdagnamiddag een zware brand gewoed bij Nissan-garage Beerens aan de Boomsesteenweg in Aartselaar. De A12 was er urenlang volledig afgesloten. Rond 20.15 uur was de brand onder controle, een half uur later werd de rijbaan weer helemaal vrijgegeven. De schade aan het gebouw is enorm.

JaTi

De brand ontstond in de opslagplaats van het bedrijf en bracht ernstige schade toe aan de showroom.

De A12 werd in beide richtingen volledig afgesloten, met lange files tot gevolg.

© TDK

Ook voor De Lijn zorgde de brand voor problemen: buslijn 500 van en naar Boom kon 6 haltes langs de Boomsesteenweg niet bedienen en werd omgeleid richting Mechelen.

Rond 20.15 uur was de A12 tussen Boom en Aartselaar weer vrij. Een half uur later was de rijbaan in beide richtingen weer open.

Ramen en deuren dicht

Autobestuurders werd aangeraden om de ventilatie uit te schakelen. De brandweer raadde alle omwonenden aan om ramen en deuren dicht te houden zodat de rook niet binnen kon.

Toen de brand onder controle was, liet de gemeente Aartselaar weten dat omwonenden thuis best de ramen en deuren open zetten en dat ze de ventilatie mochten aanzetten om voldoende te verluchten.

De brandweer en politie kwamen massaal ter plaatse. Ook de helikopter van de federale politie was er voor bijstand. Er werd ook een drone ingezet.

De brandweer blijft donderdagavond en -nacht wel nog ter plaatse om na te blussen en de situatie onder controle te houden, maar die aanwezigheid wordt stelselmatig afgebouwd.

Roetneerslag

De gigantische rookpluim was kilometers ver te zien. De politie zone Mechelen-Willebroek liet op Twitter weten dat de rookpluim tot in Mechelen en Willebroek te zien was. In onder meer Heindonk en Willebroek was er sprake van roetneerslag. “Het gaat om isolatiemateriaal, er is geen reden tot ongerustheid”, klonk het bij de politie.

Uit de laatste metingen blijkt dat de rook niet giftig is.

Een brandweerman en een medewerker van de garage raakten lichtgewond. In de file werden enkele chauffeurs onwel.

© BFM

Kleine secundaire brandhaarden bij aanpalende bedrijven

Over de oorzaak van de brand en de omvang van de schade is nog niets bekend, maar volgens de brandweer van de hulpverleningszone Rivierenland was de brand uitslaand en waren er ook kleine secundaire brandhaarden bij aanpalende bedrijven. De gemeentelijke fase van het rampenplan werd afgekondigd in Aartselaar.

© rr

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© Gemeente Aartselaar

© rr

© BFM

© rr

© rr

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER