AFP
Volledig scherm
© AFP

Regering-Trump schrapt strenge milieunormen voor auto-industrie

De dwingende milieunormen die aan de auto-industrie werden opgelegd onder Barack Obama, worden opgeschort. Dat hebben het Amerikaanse Agentschap voor de Bescherming van het Milieu (EPA) en het Agentschap voor de Verkeersveiligheid (NHTSA) aangekondigd.

20 reacties

  • dominique castelein

    6 jaar geleden
    klimaat verandering is een natuurlijk proces,we hebben de ijstijden gehad,de tropische tijden,de gematigde tijden en nu is er opnieuw verandering op komst,één vulkaanuitstoot is goed voor tientallen jaren zonder CO2,dus who cares,laat de President maar doen,
  • Jacques-Philippe Leclerc

    6 jaar geleden
    Eerder hebben 17 staten, waaronder Californië, in mei 2018 een rechtszaak aangespannen tegen de Environmental Protection Agency (EPA), dat de normen uit het tijdperk van Obama "te hoog en onhaalbaar" waren.
  • Conny Van den Bosch

    6 jaar geleden
    Ik ben nu wel benieuwd hoeveel van de commentaar schrijvers hieronder, nu al rijden met een milieu vriendelijke auto? Of is het er ook eentje met sjoemelsoftware? Je kan de eisen hoog leggen maar het moet haalbaar blijven en laat ons eerlijk zijn, ook in Europa slagen we er niet in. Het enige wat ze nu in ons land bereiken is dat oudere mensen met een Diesel straks geen auto meer zullen kunnen betalen.
  • Daan Roos

    6 jaar geleden
    Normen moeten rekening houden met de realiteit en haalbaarbeid. Maar vaak doen politici "straffe"uitspraken, meestal bij gebrek aan meer zinnige ideetjes.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Dat lost het probleem van die importheffingen meteen op. Wagens uit de VS zullen niet meer voldoen aan de Europese normen om hier verkocht te mogen worden. Net als hun hormonenvlees, hun chloorkippen en hun door pesticiden vergeven gewassen.