Direct naar artikelinhoud
Verkeer

A12 in beide richtingen weer vrij na zware bedrijfsbrand

De A12 is in beide richtingen volledig dicht ter hoogte van Aartselaar.Beeld Marc De Roeck

De A12 is opnieuw volledig vrijgegeven in beide richtingen, na de industriebrand bij Garage Beerens aan de parallel gelegen Boomsesteenweg. Omwonenden mogen ramen en deuren weer openen om alles te ventileren. De brandweer blijft donderdagavond en -nacht nog ter plaatse om na te blussen en de situatie onder controle te houden.

De brand ontstond rond 16.15 uur in de opslagruimte van autohandel Beerens en breidde al snel uit naar de showroom. Een werknemer en twee omstaanders raakten lichtgewond. De brandweer van de hulpverleningszone Rivierenland moest de hulp inroepen van de zones Antwerpen en Rand om het vuur onder controle te krijgen. 

Het vuur was door weggewaaide brokstukken ook overgeslagen naar aanpalende bedrijven. De gemeentelijke fase van het rampenplan werd afgekondigd in Aartselaar.

In de omgeving was tijdens de brand een grote rookpluim te zien. Omwonenden moesten ramen en deuren gesloten houden, maar metingen van de brandweer hebben intussen uitgewezen dat er geen gevaar is en ook de roetneerslag is onschadelijk. De brandweer raadt wel aan om huizen goed te ventileren wanneer de rook is weggetrokken.

De A12 tussen Brussel en Antwerpen en de Boomsesteenweg ernaast werden ter hoogte van Aartselaar in beide richtingen volledig afgesloten rond 16.40 uur. Ook enkele buslijnen moesten omgeleid worden.

Twitter bericht wordt geladen...