BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Vanaf volgende week officieel: geen toeslag meer voor wie met bankkaart betaalt

Vanaf volgende week, 9 augustus, mogen handelaars geen toeslag meer vragen aan klanten die met hun betaalkaart betalen. De nieuwe regelgeving werd eerder al aangekondigd, maar gaat nu pas in. Voor klanten zal het elektronisch betaalverkeer goedkoper worden.

27 reacties

  • jan smets

    6 jaar geleden
    bij listminute.be betaal je nog altijd 5e extra als je ervoor kiest met bancontact of via overschrijving te betalen. Op de factuur verschijnt dit als "administatieve kosten" ... bij betaling met creditkaart zijn er blijkbaar geen "administratieve" kosten....
  • Ronny Biesen

    6 jaar geleden
    Het NSZ betreurt het? De kost die dat voor de zelfstandigen teweeg brengt is minder dan de kost die veiligheidssystemen kosten. Bovendien zijn ze boos omdat nu alles traceerbaar is. Dat zijn de enige redenen.
  • germaine asselbergs

    6 jaar geleden
    Als iedereen met de kaart betaald, kan de fiscus alles inkijken en komt hun zwart geld in gevaar.
  • Mario Knapen

    6 jaar geleden
    De handelaars die hun terminal niet meer gebruiken vanwege deze maatregelen zijn oerdom. Men zou veel beter het cash betalen afschaffen. Dan is het meteen met het zwart geld gedaan. Invoeren van de witte kassa heeft er niet voor gezorgd dat het zwart geld in de horeca gestopt is. Integendeel men doet noch gewoon verder. Hoe dom zijn onze politiekers wel.
  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    De handelaars hebben toch ook beter als iedereen met de kaart betaalt ? Het geld komt direct op hun rekening, ze hebben niet te veel cash in huis en ze moeten niet naar de bank heen en weer lopen. En toch is het weer niet goed - het klagen en zagen zit blijkbaar bij alle zelfstandigen ingebouwd.