De 2-jarige Mawda liet het leven tijdens een mensensmokkeltransport.
Volledig scherm
De 2-jarige Mawda liet het leven tijdens een mensensmokkeltransport. © Handout The Guardian

Fataal schot Mawda mogelijk gevolg van communicatieprobleem tussen politie-eenheden

Dat er een dodelijk schot gelost werd tijdens de achtervolging van het busje waarin de kleine Mawda zat op 17 mei, is mogelijk het gevolg van een communicatieprobleem tussen verschillende politie-eenheden. Dat meldt de Franstalige openbare omroep RTBF op gezag van een politiebron en de advocaat van de agent die het schot loste.

219 reacties

  • Rudy Liebrecht

    6 jaar geleden
    Het gaat hier enkel nog over geld, meer dan duidelijk dacht ik!
  • Marc Van Orshaegen

    6 jaar geleden
    Hier kunnen maar enkele woorden de waarheid spreken; volledige schuld ligt bij de ouders , hoe je het draait of keert , de agent deed wat hij moest doen ....
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Een kind in een warme gesloten auto achterlaten word beboet en gerechtelijk vervolgt een kind bewust meerdere malen in gevaar brengen met de dood tot gevolg beloont ?
  • Gaston Miar

    6 jaar geleden
    Er wordt stilaan gedacht aan een fikse schadevergoeding. Rest nog enkel de staat ingebreke stellen.
  • Jean Bracke

    6 jaar geleden
    Die chauffeurs worden mensensmokkelaars genoemd, maar in feite zijn het ingehuurde taxi-chauffeurs: de inzittenden werden hoegenaamd niet door hem bedreigd, alleen kwam zijn "taxi" terecht in een achtervolging door de Belgische politie die normaal nooit op een wegrijdend voertuig zou schieten: België is toch niet het Wilde Westen ? De woordenschat van rechts mst haar doel niet: misleiding.