De Vlaamse watersector waarschuwt: als de politiek het Vlaamse waterbeleid niet snel hervormt, dreigt ons watersysteem het te begeven.
Volledig scherm
De Vlaamse watersector waarschuwt: als de politiek het Vlaamse waterbeleid niet snel hervormt, dreigt ons watersysteem het te begeven. © Thinkstock

Watersector slaat alarm: "Radicale vernieuwing nodig"

De Vlaamse watersector waarschuwt: als de politiek het Vlaamse waterbeleid niet snel hervormt, dreigt ons watersysteem het te begeven. Dat schrijft De Standaard. 

404 reacties

  • Carlos Baillieu

    6 jaar geleden
    Het huidig beleid is slecht en enkel erop uit om de prijzen op te drijven, er is normaal geen tekort.
  • René Betgem

    6 jaar geleden
    De Nederlandse uitvinding de Upfallshower geeft maar liefst 40 procent water besparing in een huishouden bij hotels nog meer. Ook in België verkrijgbaar.
  • Carla Van Geel

    6 jaar geleden
    Al jaren betalen we voor milieu en waterzuivering enz... allerhande inningen omdat aardeopwarming moet aangepakt worden. Nu er eens een hittegolf is constateren dat er helemaal niets werd gedaan met al dat geld toont het beleid van deze regering. De betaler wordt wel weeral aangesproken als degene die het moet oplossen door minder verbruik en besparingen allerhande. Niets voorzien, niets doen en enkel bij problemen reageren op de rug van de betaler!
  • Marc Leeman

    6 jaar geleden
    Er valt ieder jaar gemiddeld 800 liter neerslag per vierkante meter, waar is al dat water? Er is dringend nood aan een duurzaam waterbeleid, maar dat is werk voor de beleidsmakers.. Bufferzones om het overtollige water op te vangen, en om voor in de zomer waterschaarste op te vangen,
  • Liliane Vervliet

    6 jaar geleden
    Dit land (?) is echt op sterven na dood. In warme landen ,waar de hotels een massa water gebruiken is er geen tekort.Hier 1 maand droog en PANIEK .