ANP
Volledig scherm
© ANP

Primeur in Nederland: Rotterdam krijgt mogelijk allereerste rookvrije straten

BuitenlandRotterdam krijgt mogelijk als eerste plaats in Nederland twee straten waar helemaal niet meer mag worden gerookt. Het Erasmus MC, Erasmiaans Gymnasium en Hogeschool Rotterdam willen de sigaret uit hun buurt verbannen.

35 reacties

  • Mark Vrijdaghs

    6 jaar geleden
    Na rookvrije straten misschien ook ademvrije straten inrichten. Dan heb ik geen last meer van verzuurde adem. Voor de goeie orde: ik ben niet roker. Hoe belachelijk allemaal.
  • moni van turnhout

    6 jaar geleden
    joepie dan kun je ook terrasjes doen zonder rook hoop dat in Belgie ook
  • Hugo De Leeuw

    6 jaar geleden
    Lesley Huyens, al die niet rokers zouden na het rookverbod ook naar café gaan? Het enige resultaat is reeds 2000 cafés gesloten en geen enkele niet roker gezien op café.
  • Magda De Munck

    6 jaar geleden
    Schaf dan gewoon de verkoop van sigaretten af, het is het één of het ander. De staat wil maar al te graag de acceinzen inkaseren, maar een sigaret opsteken, hola! Bdw schaf meteen ook de kauwgom af, de straten plakken er ook vol van.
  • Hilda Wauters

    6 jaar geleden
    Ik ben zelf geen roker, maar kan wel verdragen dat iemand die een sigaretje rookt op straat. Hij of zij moet dan wel hun peuk als er iets voorzien is, daar indoen. Of met een doosje de peuken mee naar huis nemen en ze daar op de juiste plaats deponeren. Bij wegwerpen op straat een flinke boete. Maar straten rookvrij maken gaat te ver. Trouwens zij die roken kennen het risico ervan.