Direct naar artikelinhoud
Eiffeltoren

Staking over: Eiffeltoren opnieuw open

Staking over: Eiffeltoren opnieuw open
Beeld AP

De Eiffeltoren in Parijs is deze ochtend opnieuw open voor bezoekers, nadat de beroemde toeristische attractie woensdagavond en donderdag gesloten is gebleven vanwege een staking. Dat meldden de vakbonden en de directie.

Het monument was gesloten sinds woensdag 16 uur, nadat het personeel het werk neerlegd had uit protest tegen de manier waarop het bezoekersonthaal wordt georganiseerd. Sinds begin juli is het aandeel van tickets dat vooraf op internet gekocht kan worden, opgetrokken van 20 procent tot de helft. De vakbondsafgevaardigen zijn hier in principe niet tegen, maar betreuren de lange wachtrijen die dit veroorzaakt. 

Bezoekers gisteren aan het onthaal van de Eiffeltoren, toen het monument nog gesloten was.Beeld AFP

Vakbonden en directie bereikten donderdag een akkoord om het toegangsmodel te testen tot eind deze maand en het dan bij te stellen. Maar de directie zegt wel vast te houden aan de online voorverkoop.

De Eiffeltoren is een van de drukst bezochte trekpleisters van Parijs. In 2016 waren er iets meer dan 5,8 miljoen bezoekers. In recordjaar 2014 waren het er zelfs meer dan 7 miljoen.