Expressen
Volledig scherm
© Expressen

Jongen met syndroom van Down loopt rond met speelgoedwapen en wordt doodgeschoten door Zweedse politie

Een 20-jarige jongen met het syndroom van Down is gisteren doodgeschoten door de politie in Zweden. De jongen had een plastic speelgoedwapen vast.

45 reacties

  • Jenifer van der Heyden

    6 jaar geleden
    Even ter info het is niet altijd duidelijk te onderscheiden een nep wapen van een echt dus de agent heeft in mijn ogen niks verkeerd gedaan
  • Sara Louagie

    6 jaar geleden
    Verschrikkelijk iedereen kan zien dat die jongen het symdroon van down heeft daar kunde niet naast kijken verschrikkelijk hopelijk word die agent gestraft voor zijn misdaad OK hij wou Redden maar schoot de jonge man neer in plaats van in zijn been de jongen kon nog geholpen worden iedereen ziet toch wel het verschil tussen speelgoed of echt he als ge niet eens knallen hoort of bedreigd word schiet dan ook nie he veel sterkte voor de mama en Papa en familie en vrienden
  • Geert Vermeiren

    6 jaar geleden
    Er lopen daar duidelijk een paar idioten bij de Zweedse politie rond. Indien zij niet in staat zijn om een echte bedeiging van een mentaal gehandicapte jongen met een speelgoedgeweer te onderscgheiden horen zij niet bij de politie thuis.Ik hoop dat de betrokken agent streng wordt gestraft en nooit meer een wapen mag dragen.
  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    De enigen die een gevaar voor leven zijn, waren deze politiemannen en zij waren de enige met gevaarlijke wapens en ze zijn de enigen die effictief iemand onschuldig afgeknald hebben. Die jongen met down komt niet meer naar huis.
  • Marc De Peuter

    6 jaar geleden
    @Jef Heffens wat een hoop zever is dat! Zelfs een blinde kan zien dat die jongen het down syndroom heeft. Schieten in de benen is wel een optie, dat heeft men trouwens bij Salah Abdeslam ook gedaan. Die flik heeft een fout begaan zo simpel is het.