Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Photo News

Tijdelijk rijverbod voor dronken rijden? Erg grote provinciale verschillen

Er zijn erg grote provinciale verschillen in het aantal tijdelijke rijverboden dat wordt opgelegd aan bestuurders die betrapt worden voor rijden onder invloed. Zo legde de federale politie in 2016 in de provincie Luxemburg amper 167 tijdelijke rijverboden op, terwijl het in de provincie Antwerpen ging om 1.953 gevallen. 

11 reacties

  • Jean Vandepitte

    6 jaar geleden
    Destijds werd de wegpolitie van Luxemburg versterkt, want 'het aantal ongevallen was op vijf jaar tijd verdubbeld.......'. Van 25 naar 50. Per jaar. No joke !!!
  • Robert DE REU

    6 jaar geleden
    Groot gelijk Dirk Van Dessel, weet niet wat ik er verder kan aan toevoegen, kom ook uit de tijd van 1,5 toegelaten, keur het natuurlijk niet goed maar van 1,5 naar 0,5 moeten ze er niet van verschieten dat er meer mensen betrapt worden.
  • Patrick morel

    6 jaar geleden
    In politiestaat Vlaanderen waar de toegelaten snelheden veel te laag zijn wordt je ook veel zwaarder gestraft voor te snel rijden dan in Wallonië. Hier is alle redelijkheid zoek met dank aan trajectcontrole Ben.
  • Roger Geens

    6 jaar geleden
    De provincie Luxemburg kent wel minder verkeer en wellicht houdt men zich daar beter aan de regels .Ook mag men daar op veel wegen nog steeds 90 km per uur rijden .Ook de uitgangskansen zijn er minder dan in de provincie Antwerpen waar het steeds feest is zelfs als men granaten werpt .
  • Cor Vermonden

    6 jaar geleden
    Het bijna kleinste landje van de bol waar bijna alles kan omdat ze Congo nog altijd in deze zogenaamde schone en propere tijd blijven verloederen.