Direct naar artikelinhoud
Binnenland

Belg in coma geslagen tijdens concert Dimitri Vegas en Like Mike in Sportpaleis: verdachte opgepakt in Nederland

Slachtoffer Toon (links). Rechts een beeld van de dader tijdens het concert.Beeld Faroek

De politie van Rotterdam heeft een 52-jarige man opgepakt die verdacht wordt van betrokkenheid bij de zware vechtpartij vorig jaar in het Sportpaleis waarbij een Belgische twintiger in coma werd geslagen. Dat meldt de Antwerpse politie.

Toon was op 15 december met een groepje vrienden naar het concert van het bekende dj-duo Dimitri Vegas en Like Mike getrokken. Rond 22 uur, kort nadat ze binnen kwamen, werd de 28-jarige jongeman aangevallen. In het ziekenhuis bleek dat de twintiger een hersenbloeding en schedelbreuk had opgelopen. Even werd voor zijn leven gevreesd.

Eerder dit jaar deed slachtoffer Toon zijn verhaal in het opsporingsprogramma 'Faroek Live' op VTM. Na de uitzending meldde zich een getuige die beelden had gemaakt van het moment van de aanval. Daarop is te zien hoe een kerel met ontbloot bovenlijf plots op de Belg toestapt en hem een slag in het gezicht verkoopt.

Uiteindelijk werd een Europees opsporingsbevel uitgeschreven, en nog iets later kon de Nederlandse politie een 52-jarige man oppakken in Rotterdam. De verdachte zal voorgeleid worden bij de rechtbank van Amsterdam, die moet beslissen over zijn uitlevering, meldt VTM NIEUWS.