Prachtig gebaar: man oogst lof nadat hij gepensioneerde met geldproblemen helpt in McDonald’s

Een klein maar prachtig gebaar met grote gevolgen. Zo valt de daad van de Australiër David Love nog het beste te omschrijven. Toen hij vorige maand zag hoe een gepensioneerde man zijn laatste centjes bijeenraapte om een maaltijd te bestellen bij een lokale McDonald’s, besloot hij zijn goed hart te tonen. Hij nam alle kosten van de maaltijd op zich én gaf de man zelfs twintig euro extra: “Voor je volgende koffie.”

kmlo

Het gebeurde allemaal voor de ogen van Melanie Langley, de vriendin van de 42-jarige David. Zij was ook degene die het hartverwarmende tafereel in Bendigo stiekem filmde en vervolgens op Facebook plaatste. “Je echte karakter wordt pas ontdekt wanneer niemand aan het kijken is”, schreef ze nog bij het lovende bericht.

De gevolgen waren immens. Na amper enkele dagen gingen de beelden viraal en wist de Australiër de harten te veroveren van miljoenen kijkers. Nochtans was het niet de bedoeling van David om bekendheid te verwerven. Op het moment zelf besefte hij niet eens dat hij gefilmd werd, al had hij achteraf wel vermoedens. “Hij zit aan zijn laatste twintig dollar”, vertelde hij aan Melanie. “Ik heb zijn maaltijd betaald en hem nog twintig dollar extra gegeven. Het is wat het is.”

Gentleman

Het gebaar kon uiteraard ook op veel appreciatie rekenen bij de gepensioneerde zelf. Aanvankelijk wilde hij het geld van David niet aannemen, maar kort nadien nam hij het dan toch met grote dank aan. “Heel erg bedankt… je bent een gentleman”, klonk het bij hem. Toen ze enkele minuten later afscheid namen, volgde nog een tweede bedanking.

Achteraf werd duidelijk hoe de oudere man in de precaire situatie was verzeild geraakt. De gepensioneerde bleek een weduwnaar te zijn en had sinds kort ook zijn dochter verloren. “Toen ik naar hem keek, zag ik als het ware mijn overleden vader”, reageerde Dave bij lokale media. “Ik wilde hem gewoon helpen. Gepensioneerden hebben onze hulp nodig. Ik hoop gewoon dat iedereen die deze video heeft gezien een soortgelijke daad zal doen in de toekomst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer