Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Waar de hittegolf (lees vitamine D) goed voor is

We zijn intussen toe aan een tweede hittegolf en dat heeft één voordeel: ons lichaam kan voldoende vitamine D opslaan om de rest van het jaar door te komen. Vitamine D is essentieel voor het behoud van een goede gezondheid en wordt in verband gebracht met zowel het hart, kanker, chronische pijn als de ziekte van Alzheimer.

11 reacties

  • De Waen Luc

    6 jaar geleden
    Wat blijkbaar weinig dokters weten....het lichaam maakt enkel vitamine D aan tussen 11.00 en 14.00 uur...omdat dan de nodige lichtfrequentie de aarde bereikt. op andere uren word je gewoon bruin....
  • Roger Geens

    6 jaar geleden
    Vitamine D is een noodzakelijk iets ,doch omdat D een in vet oplosbare vitamine is ,is het goed om via een bloedstaal te weten of je een tekort hebt ,de vitamines A,E en K bevinden zich in dezelfde categorie , namelijk oplosbaar in vet of olie daarom spreekt men ADEK en neem je best niets extra . Beter is altijd een huisdokter te raadplegen en via een bloedstaal zien welke mogelijke tekorten er zijn .
  • Thierry Vansweevelt

    6 jaar geleden
    De zon is heel goed tegen reuma, depressie, vermoeidheid, laag libido... dat ze maar stoppen met zeuren over die huidkanker. Hoeveel mensen krijgen er nu huidkanker? Darm- borstkanker en hartklachten zijn veel grotere problemen.
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    Ik lees: We zijn intussen toe aan een tweede hittegolf en dat heeft één voordeel: ons lichaam kan voldoende vitamine D opslaan om de rest van het jaar door te komen. --- Ik denk dat de schrijver van dit artikel weet heeft van de warmte. Sinds wanneer heeft de aanmaak van vitamine D iets te maken met hitte? Integendeel, bij deze abnormale temperaturen mijden veel mensen de zon als de pest.
  • Linda Drabs

    6 jaar geleden
    Het gaat vooral om je absorptievermogen, iedereen kan aan dezelfde hoeveelheid zon blootgesteld zijn, maar daarom neemt niet iedereen dezelfde hoeveelheid vit D ook op. De meeste Belgen hebben een chronisch tekort aan vit D en niet omdat de zon niet altijd schijnt!!