sdqg
Volledig scherm
sdqg © Getty

België blijft zesde grootste bierproducent in Europa

Belgische brouwerijen lieten vorig jaar meer dan 2,4 miljard liter bier door de kranen vloeien. Daardoor blijft ons land de op vijf na grootste bierproducent in de Europa. Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Nederland en Spanje gaan ons voor.

7 reacties

  • Peter Cuyvers

    6 jaar geleden
    Overal ter wereld staat er op de menukaart ; Heineken,Amstel,...en nog van die andere niet te zuipen Nederlandse sapjes. Als je een Belgisch bier vraagt betaal je fors meer . Zelfs net over de grens in Nederland betaal je schandalig veel voor een Belgisch bier. Ze moeten het niet op het transport steken, het is de lobby opgelegd door de meesters van de klas ( Heineken,...) Uit angst dat alle Nederlanders dan" bier "gaan drinken.
  • Etienne Vanhoegaerden

    6 jaar geleden
    Je hebt bier en bier. Heineken vind men overal maar is niet te zuipen. Belgische pils niet. Nederland heeft lekkere abdij bieren, wij hebben er meer. Zware bieren men heeft bij ons meer keuze en ik probeer telkens de streek bieren te drinken in binnen en buitenland. Wie zou dan aan de top staan in deze producten
  • Zeno Maes

    6 jaar geleden
    Aangezien Heineken geen bier is heeft Nederland een pak minder geëxporteerd.
  • Patrick Dewael

    6 jaar geleden
    Dat is nog eens nieuws. Dat brouwsel uit Nederland noemt men ook bier. Ik heb altijd gedacht dat Nederland het spoelwater van jupiler verkocht.
  • Frans Dedokker

    6 jaar geleden
    De legale harddrugs