De Amerikaanse president Donald Trump.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump. © REUTERS

China voert nóg meer heffingen in als reactie op dreigementen Trump

China gaat importheffingen invoeren voor in totaal 60 miljard dollar aan Amerikaanse producten als de Verenigde Staten hun heffingen op Chinese producten uitbreiden. Dat heeft de regering in Peking vandaag aangekondigd als reactie op eerdere dreigementen van de Amerikaanse president Donald Trump. Het Witte Huis laat op zijn beurt weten dat "China de vastberadenheid van Trump niet moet onderschatten".

7 reacties

  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Veel belastingen op weinig is nog altijd niet veel, je kunt bij ons niets meer vastnemen of het komt uit dat sjoemel land China die maken gewoon alles kapot.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    De Chinese economie is zo zwak dat ze vorig jaar 6,9% groeide. En het eerste kwartaal van dit jaar 6,8%.
  • Peter Thys

    6 jaar geleden
    ik denk dat ze hun wensen/dromen voor waarheid zien in de USA.Straks zal het ongemakkelijk ontwaken worden uit de American dream daar in Amerika
  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    Beste Jan, er zijn in China zoveel kapitaalkrachtige mensen die qua interne markt je zullen doen duizelen. En natuurlijk heb je ook een overgroot deel die buiten de boot vallen zoals overal.
  • Jan Van Overveldt

    6 jaar geleden
    Er staan 2 waarheden als een koe in het artikel “China raakt steeds meer geïsoleerd, met een zwakke economie.” en "dat het bedrijven dwingt technologieën te delen met Chinese partners." Is de eerste maal dat ik lees hetgeen economisten en analisten al 20 jaar geleden voorspelden. Of dacht je dat alles te koop is aan 0,99 Euro normaal is en 12 uur per dag werken aan hongerloon door Chinese loonslaven OK is??? China heeft geen interne markt....alleen export.