BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Gymfed-manager Lode Grossen over afzegging teamfinale: "Dit doen we met pijn in het hart, we laten unieke medaillekans liggen"

EK turnenHet lijkt op een donderslag bij heldere hemel: de Belgische turnsters zeggen af voor de teamfinale zaterdag. Gymfed-manager Lode Grossen zegt dat de beslissing niet lichtzinnig genomen is, want een medaille leek na de derde kwalificatieplaats binnen bereik. "Maar we doen dit uit fysieke bezorgdheid over onze atleten voor het WK, dat belangrijk is om de Spelen te halen." Zondag nemen Nina Derwael, Axelle Klinckaert en Maellyse Brassart wel deel aan hun toestelfinales.

17 reacties

  • Ineke Visser

    6 jaar geleden
    Nederland heeft nu de bronzen plak te pakken. Ik hoop dat ze een verstandige beslissing hebben genomen.
  • Charel De Kromhe

    6 jaar geleden
    Heel overwogen en verstandige beslissing.
  • Rik Cappelle

    6 jaar geleden
    En daar dienen dan die toptrainers en topsporthallen en topsportscholen voor !!! Vele miljoenen euro's weggesmeten geld. Wat een bende "zurkeltrutjes".
  • Patrick Roels

    6 jaar geleden
    Wel al deze sporters en de belgische bond schorsen voor 4 jaar als ze in top conditie deenemen aan een groot kampioenschap en dan deze te min vinden om een finale af te werken is 1 wedstrijd wordt het tijd deze de staffen en ook de subsities en sponsors gelden die erin gestoken worden te verbieden
  • Johan Van Noppen

    6 jaar geleden
    Blijf dan thuis mooi team is dat.