.
Volledig scherm
. © Thinkstock

Blijft de hitte echt duren tot in oktober?

Volgens meteoroloog Philippe Mievis zijn we nog lang niet af van de loden hitte. “Niets wijst erop dat dit warme weer niet zal blijven duren tot in augustus, en zelfs tot in september en oktober”, zegt Mievis aan de kranten van Sudpresse. Maar volgens KMI-weerman David Dehenauw is het nog te vroeg voor zulke voorspellingen.

112 reacties

  • mich lee

    6 jaar geleden
    guido vermeyen, die winters die jij je herinnert zijn er nooit geweest na 1900. Er zijn geen winters geweest met meer dan 30 sneeuwdagen zoals vele ouderen zich menen te herinneren. Tenzij al die data van het KMI verkeerd zijn natuurlijk.
  • Pieter De Koninck

    6 jaar geleden
    Waarom zouden we nog moeite doen? Als zelfs de meest gerenommeerde weerman ter wereld Frank Deboosere zegt dat er niets meer aan te doen is...
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    Zijn ze daar weer met hun zever ,regen wil ik , en snel ,minstens voor een week.
  • Bart vanhecke

    6 jaar geleden
    Ik begrijp niet waarom er zoveel gezeverd wordt over dat weer ? Profiteer er van we gaan terug naar de winter de natuur zal alles wel terug normaal maken . Dat was zo in 1970 1990 en in 2004 waar maken we ons druk over ?
  • Ferdinand Nuyts

    6 jaar geleden
    Volgens de weerman is het van 2006 geleden dat we twee hittegolven in hetzelfde jaar hadden. Dat was ook zo in 1995 en 1911. Het record blijft 1947, met vier. De langste hittegolf in ons land werd ook opgetekend in 1947 en duurde toen 19 dagen. De cijfers gaan terug tot 1901.