Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Elke dag lopen: is het nu gezond of niet?

Geen zin om je uit de zetel te slepen naar de sportclub? Of wil je niet te veel uitgeven aan een abonnement bij de fitness? Dan is lopen de ideale manier om aan sport te doen. Maar de vraag blijft in welke mate lopen gezond is. Is het goed om elke dag te lopen of lassen we af een toe toch best een snipperdag in?

5 reacties

  • mini cooper

    6 jaar geleden
    Alle dagen lopen is geen 365 dagen per jaar hè. Opbouwen en naar een prestatie of prestatieperiode toe werken, dan een maandje of zo wat minder lopen om te herstellen. Elke dag hetzelfde toerke lopen aan hetzelfde tempo heeft weinig zin.
  • danny buyse

    6 jaar geleden
    Behalve in zo een warm weer is alle dagen lopen gezond! Je moet er echter wel rekening mee houden dat je niet alle dagen hard mag lopen want uw lichaam moet kunnen herstellen. Een rustige en kortere duurloop kan ook uw lichaam herstellen na een dag van zware intensieve training de dag voordien en is soms zelfs beter dan niet lopen. Toch is 1 dag volledig rusten per week aan te raden voor goed gevorderden.
  • johan ruell

    6 jaar geleden
    ben 57 jaar en loop al jaren 3x week een 6-7 kilometer: dik 2 maanden geleden plots opzij van mijn knie op het bot een pijnlijke scheut waar ik nu nog steeds last van heb. Awel, ik ben er depressief van want ik mis het lopen. Mijn knie is niks aan volgens echo en scan, maar de pijn gaat maar heel moeilijk weg. Volgende week foto laten nemen want ik ben er echt kapot van. Nooit blessures gehad maar waarschijnlijk nu serieus overbelast.
  • Christiaan Goethals

    6 jaar geleden
    Lopen....veel te belastend, echt niet goed. Fietsen is beter, kijk maar naar de renners, die kunnen dat zeven uur per dag dat drie weken na mekaar doen en als die Tour afgelopen is, doen ze er een paar criteriumkes bij.
  • Dany Duivejonk

    6 jaar geleden
    Met "3 keer per week 20-30 minuten" te lopen ga je geen records breken hoor ...