Sandra Bekkari (midden) toont dat je met simpele ingrediënten lekker kan koken.
Volledig scherm
Sandra Bekkari (midden) toont dat je met simpele ingrediënten lekker kan koken. © PHOTO NEWS

Voedselbanken zien "explosieve toename" in aantal hulpbehoevenden

Het aantal hulpbehoevenden dat zich vorig jaar meldde bij de voedselbanken bedroeg voor het eerst meer dan 150.000. "Een stijging van 10 procent", zegt gedelegeerd bestuurder Jozef Mottar. "En we zien dat dit jaar helaas verder stijgen." In Geraardsbergen gaf televisiechef Sandra Bekkari vandaag een workshop met tips aan minderbedeelden, zodat ze het meeste kunnen halen uit de hulp die ze ontvangen.

42 reacties

  • anna geulen

    6 jaar geleden
    129 miljard Euro door Belgische bedrijven geparkeerd in een beperkte lijst van belastingparadijzen. Als we de echte belastingparadijzen erbij tellen waarop zitten we dan 800 miljard euro op één jaar? Als dit niet de schande van de eeuw is weet ik het niet meer!
  • Peeters Freddy

    6 jaar geleden
    Enkele dagen stond te lezen dat we het record met sparen gebroken hebben. Dat voedselbanken meer eten uitdelen zal wel te maken hebben met de toename van vluchtelingen.
  • Peggy Cornelis

    6 jaar geleden
    ik heb gebruik gemaakt voedsel bank en ik schaamde me rot als belg, en het is iet alleen vreemden maar ook veel belgen die het moeilijk hebben. Heb werk gevonden heeft lang geduurd en ben maar 45 soliciteren en horen wij willen jong team. er zijn er tussen die er misbruik van maken maar waar is dat niet
  • Jean Vermote

    6 jaar geleden
    Deze regering heeft mensen die het al moeilijk hebben nog veel dieper geduwd. Maar ja, velen leven nog in hun ivoren toren tot de stropers van de coalitie ook voor hun deur gaan staan. Is die dag komt want hun geld honger kent geen grenzen.
  • Robert DE REU

    6 jaar geleden
    Met klagen of zagen komen we er niet, er is maar iets wat we kunnen doen en dat is massaal onze stem laten horen in het kieshokje en zo de dievenbende de nek omwringen ( misschien komt er dan wel een andere maar we hebben dan tenminste het geprobeert ).