EPA
Volledig scherm
© EPA

Chili verbiedt plastic zakjes: handelaars riskeren zware boete

Chili heeft als eerste land in Zuid-Amerika het gebruik van plastic zakken in winkels verboden. Enkel de exemplaren die gebruikt worden om voedsel hygiënisch of langer te bewaren, zijn nog toegelaten. 

7 reacties

  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Bravo voor Chili, maar Kenya moet de eer hebben. Die geven 40.000$ boete en 5 jaar gevangenis voor plastiekverkopers. Zij zijn het beu dat ze uit een slachtvee 4 Kilo (ja je leest het goed) uit de magen van deze dieren moeten halen. Willen ze nog een bruikbaar stukje afval (maag), kunnen verkopen als vlees aan de minstbedeelden van het land. Wie durft dit in België zeggen. VANDAAG GEEN PLASTIEK MEER. En niet met 5 jaar respijt, neen, nu vandaag op morgen weg ermee.
  • censor

    6 jaar geleden
    Hier ? Schauvlieghe is te benauwd van de producenten van die plastiek....zelden zo'n plastiek tandvlees gezien. Warenhuizen moeten ook reageren...maar zelfsin de Colruyt geen papieren zakken te zien....zijn zij niet altijd de eersten die roepen dat ze het milieu sparen ?
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Het gaat traag maar zeker vooruit. Als een land ermee begint, lijkt het vreemd en overbodig. Tot er over gesproken en geschreven wordt en veel info vrijkomt. Andere landen volgen dan. Kunnen die drijvende 'plasticlanden' niet opgeruimd worden ?
  • Lucien Mertens

    6 jaar geleden
    Bravo Chili.
  • Krista Verhaegen

    6 jaar geleden
    Top
  1. 1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    1.200 mensen zoeken vandaag verder naar Duitse Arian (6): jongen ook na tweede ‘stille’ zoekactie nog altijd niet gevonden

    Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft weer geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een “stille zoekactie” gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen. Het idee is dat het kind, dat autistisch is, wellicht wordt afgeschrikt door alle tumult rond de honderden mensen die hem al dagen zoeken. Intussen wordt de zoektocht naar de jongen uit Bremervörde-Elm, een plaats tussen de steden Bremen en Hamburg in Nedersaksen, met meer helpers dan ooit voortgezet. Als Arian zondag niet wordt gevonden, gaat de zoektocht maandag verder, zei de politie.
  2. Joke Schauvliege: "Mensen zijn plastic beu"
    PREMIUM

    Joke Schauvlie­ge: "Mensen zijn plastic beu"

    "Het tij is aan het keren. Mensen zijn plastic beu." Plastic zakjes en plastic flessen, bedoelt Joke Schauvliege (CD&V), maar ook plastic politici, begrijpt de goede verstaander. Schauvliege is al jaren doelwit van spot en kritiek, maar zweert zelf bij authentiek. "Ik ben wie ik ben. En ja, ik verspreek me wel eens. Wie niet? Ben ik daarom minder vakbekwaam? Alleen voor wie onder de politieke stolp van Brussel leeft. Als ik hier onder de mensen kom, voel ik waardering voor wat ik doe. Ik zit goed in mijn vel." Zelfs bij 35 graden onder een parasol in Wippelgem..