In België gevestigde bedrijven hebben in het aanslagjaar 2017 (voor de inkomsten van 2016) voor in totaal 129 miljard euro aan betalingen naar belastingparadijzen aangegeven bij de fiscus.
Volledig scherm
In België gevestigde bedrijven hebben in het aanslagjaar 2017 (voor de inkomsten van 2016) voor in totaal 129 miljard euro aan betalingen naar belastingparadijzen aangegeven bij de fiscus. © Photo News

Belgische bedrijven stuurden in 2016 129 miljard euro naar fiscale paradijzen

In België gevestigde bedrijven hebben in het aanslagjaar 2017 (voor de inkomsten van 2016) voor in totaal 129 miljard euro aan betalingen naar belastingparadijzen aangegeven bij de fiscus. Dat staat vandaag in La Libre. Het gaat om 57% meer dan werd aangegeven tijdens het voorgaande aanslagjaar - of 82 miljard euro.

125 reacties

  • willy van der Wijk

    6 jaar geleden
    zo een klein landje hoeveel belasting betalen wij als de bedrijven er mee mogen lachen .
  • Alex Hermans

    6 jaar geleden
    in feite zijn al die klagers hypocriet, telkens al ze iets kopen in een winkel maken die bedrijven winst die ze dan naar de fiscale paradijzen sturen, de klagers helpen dus mee aan dat systeem
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    En graag zouden ze dat geld van onze sociale zekerheid daar ook zetten.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    6 jaar geleden
    Ons belastingsysteem is een zegen voor de rijken, zelfstandigen en vrije beroepen.. Alle wetten zijn op hun maat gemaakt; De enige die niet kan ontsnappen is de man of vrouw die maandelijks een loonbriefje krijgt. Als die ietwat zijn boterham verdient is hij direct 50% kwijt aan belastingen. De RSZ komt er nog boven op.
  • Piet Corneel

    6 jaar geleden
    te danken aan deze mooie regering die de gewone man leegperst en de rijken rijker maakt.Proficiat nva en open vld.