De president sprak in het centrum van de hoofdstad een militaire parade toe over de staat van de economie, toen vlakbij explosies klonken. Op televisiebeelden is te zien hoe mensen naast hem op het podium, onder wie Maduro's vrouw, schrikken en omhoog kijken.
Volledig scherm
De president sprak in het centrum van de hoofdstad een militaire parade toe over de staat van de economie, toen vlakbij explosies klonken. Op televisiebeelden is te zien hoe mensen naast hem op het podium, onder wie Maduro's vrouw, schrikken en omhoog kijken. © AP

VIDEO. "Mislukte aanslag met drones op Venezolaanse president Maduro"

Tijdens een toespraak van de Venezolaanse president Nicolás Maduro in Caracas zijn zaterdagavond lokale tijd verschillende drones met explosieven ontploft. Zeven soldaten van de nationale garde raakten gewond. Maduro zelf bleef ongedeerd. De aanslag werd opgeëist door een Venezolaanse rebellengroep, Soldados de Frenelas, die uit burgers en militairen bestaat.

42 reacties

  • Pierre De Bie

    6 jaar geleden
    En als je dat niet gelooft, maak ik u wat anders wijs!! Je ziet en hoort nu genoeg wat die dictator van plan is.
  • RENE LENAERTS

    6 jaar geleden
    Ondertussen (bron VRT) is er ook een gerucht over een gasexplosie in een naburig gebouw. Kan me niet voorstellen dat een aanval met drones zo weinig doeltreffend zou zijn. Maar het komt dictator Maduro wel goed uit om zijn repressie te verantwoorden.
  • Jan Verdeghem

    6 jaar geleden
    Wij zijn niet tevreden over onze politiekers, postjesjagers en zakkenvullers; maar we mogen ons gelukkig prijzen geen onnozelaar als Maduro of Trump te hebben. Ik ben er ook zeker van dat zulke gasten het hier niet lang zouden uitzingen.
  • Michel Van Limbergen

    6 jaar geleden
    Om je te bescheuren, het ging volgens de brandweer om een gasontploffing in een appartement. Dictators hebben echt een herkenningsprobleem.
  • etienne bies

    6 jaar geleden
    De aanwezige militairen wouden blijkbaar wel hun leven geven voor Maduro. Ze lopen gewoon weg ;-)