© EPA-EFE

Jan Ullrich dringt feestje van buurman binnen, start vechtpartij en wordt opgepakt

Voormalig Tour de France-winnaar Jan Ullrich heeft nog eens van zich doen spreken. Op een negatieve manier dan. De Duitser werd opgepakt door de Spaanse politie nadat hij het feestje van een bekende buur verstoorde.

vtvn

Ullrich heeft een huis op Mallorca en is daar bevriend met Til Schweiger, een bekende Duitse acteur-regisseur. Toen de ex-dopingzondaar niet werd uitgenodigd voor een feestje van zijn buurman (die de première van een nieuwe film wilde vieren), sloegen de stoppen van ‘Der Jan’ echter door. Ullrich drong het terrein van Schweiger binnen en raakte er betrokken bij een vechtpartij.

“Ik heb vijf uur op het politiebureau gezeten. Het klopt dat er zich een incident heeft voorgedaan met Jan”, bevestigde Schweiger aan Bild. De intussen 44-jarige Ullrich werd opgepakt en afgevoerd door de lokale politie. Met handboeien om, zoals blijkt uit enkele beelden. Ullrich werd intussen wel weer vrijgelaten, maar wacht mogelijk wel een straf.

© EPA-EFE

Het is bovendien niet de eerste keer dat Ullrich op een negatieve manier in het nieuws komt. In 2014 ramde de Duitser, die in 1997 de Tour de France won, aan hoge snelheid twee wagens in Mattwil. De Duitser, die enkele jaren na zijn pensioen dopinggebruik bekende, had 1,8 promille alcohol in het bloed, waarin ook valium werd aangetroffen. Hij reed meer dan 130 kilometer per uur in een zone waar slechts 80 kilometer per uur was toegelaten. Hij werd daarvoor in Zwitserland veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 21 maanden.

© Reuters

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen